ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

        Комітет

з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання № 88/3

                                                                                17 березня 2010 року                                                                                          10 год. 00 хв.

                                                                                 м. Київ,

        вул. Садова, 3а, к. 416

                                       

Перший заступник Голови Комітету Боднар О.Б.

За Секретаря Комітету Сінченко В.М.

Присутні: члени Комітету:  Ключковський Ю.Б., Черноморов О.М., Павленко В.В., Подгорний С.П., Трайдук М.Ф., Матвієнко А.С.

Відсутні: Омельченко О.О., Гордієнко С.В., Петренко В.М.

 

Відповідальні працівники секретаріату Комітету: Завідувач секретаріату Комітету Малюга А.В., заступник Завідувача  секретаріату Комітету Данилюк О.А., головні консультанти: Бережницький Я.В., Дмитрук Л.В., Желтова О.М., Корнієнко Т.М., Рибак О.Ф., Шкуріна Л.Б., Юрчук Ю.А., старший консультант Федоренко Ю.В.

 

Запрошені:

Білозір О.В. народний депутат України;

Миколенко П.П. начальник територіального управління Рахункової палати в м.Києві, Київській, Черкаській та Чернігівській областях;

Хлопіна-Квіч О.І. начальник відділу Департаменту з питань надходження і використання коштів державного бюджету в регіонах Рахункової палати;

Падалка В.М. – заступник голови - начальник Головного фінансового управління Київської міської державної адміністрації;

Мороз О.С. заступник начальника Головного фінансового управління Київської міської державної адміністрації;

Гапотченко В.І. Заступник Керівника Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України;

Липовенко Н.І. – головний спеціаліст Секретаріату Кабінету Міністрів України;

Антоненко В.О. – Голова Правління Київського регіонального відділення Асоціації міст України;

Крот Ю.Ф. - головний консультант відділу висвітлення діяльності Верховної Ради України (інформаційне управління).

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Постанови про звільнення Міністра освіти і науки України Табачника Д.В. (реєстр. №6183, н.д. В.Кириленко).

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо державної служби) (реєстр. №4756, н.д. Ю.Кармазін, О.Боднар, О.Ляшко).

3. Про проект Закону про статус сільських, селищних, міських голів (реєстр. №4752, н.д. А.Гриценко).

4. Про проект Закону про внесення змін Закону України “Про об'єднання громадян” (щодо реєстрації політичної партії) (реєстр. №6056, н.д. Ю.Мірошниченко).

5. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про політичні партії в Україні” (щодо усунення колізій) (реєстр. №5423, н.д. Ю.Мірошниченко, повторний розгляд).

6. Про проект Закону про порядок відшкодування шкоди, завданої незаконними діями органів державної влади або місцевого самоврядування (реєстр. №4672, н.д. О.Білозір).

7. Про проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: “Реформування законодавства України про місцеві вибори в інтересах територіальних громад” (17 березня 2010 року) (реєстр. №6092, н.д. О.Білозір, друге читання).

8. Про проект Закону про внесення змін до Конституції України (щодо строків повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів) (реєстр. №4177, н.д. І.Кириленко, С.Подгорний, О.Боднар, М.Трайдук).

9. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування) (реєстр. №5042, н.д. В.Писаренко).

10. Про проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України “Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків”  (реєстр. №4748, н.д. О.Єфремов, С.Сас, В.Камчатний).

11. Про інформацію Рахункової палати України щодо результатів аудиту ефективності використання коштів Стабілізаційного фонду, передбачених для виконання функцій столиці.

 

***

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету О.Боднар про проект порядку денного засідання Комітету.

Перший заступник Голови Комітету О.Боднар ознайомила членів Комітету з проектом порядку денного засідання Комітету та запропонувала визначитися із зауваженнями та пропозиціями щодо нього.

Голова підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.Подгорний запропонував не розглядати проект Закону про внесення змін Закону України “Про об'єднання громадян” (щодо реєстрації політичної партії) (реєстр. №6056, н.д. Ю.Мірошниченко) та проект Закону про внесення змін до Закону України “Про політичні партії в Україні” (щодо усунення колізій) (реєстр. №5423, н.д. Ю.Мірошниченко, повторний розгляд), у зв’язку з проханням автора (лист додається).

 

Пропозицію підтримано.

 

С.Подгорний вніс пропозицію щодо розгляду питання про ситуацію, що склалася в с. Княжичі Броварського району Київської області.

 

Пропозицію підтримано.

 

Голова підкомітету з питань місцевого самоврядування М.Трайдук запропонував не розглядати на засіданні Комітету проект Закону про статус сільських, селищних, міських голів (реєстр. №4752, н.д. А.Гриценко), у зв’язку з відсутністю автора.

 

Пропозицію підтримано.

 

Заступник Голови Комітету Ю.Ключковський запропонував розглянути питання про проведення круглого столу для презентації Виборчого кодексу України (реєстр. №4234-1).

 

Пропозицію підтримано.

 

Народний депутат України О.Білозір як автор звернулася до Комітету з проханням не розглядати проект Закону про порядок відшкодування шкоди, завданої незаконними діями органів державної влади або місцевого самоврядування (реєстр. №4672, н.д. О.Білозір), у зв’язку з необхідністю його суттєвого доопрацювання.

 

Пропозицію підтримано.

 

Перший заступник Голови Комітету О.Боднар ознайомила членів Комітету з доопрацьованим проектом порядку денного засідання Комітету та запропонувала визначитися шляхом голосування щодо його прийняття за основу та в цілому в такій послідовності питань.

1. Про проект Постанови про звільнення Міністра освіти і науки України Табачника Д.В. (реєстр. №6183, н.д. В.Кириленко).

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо державної служби) (реєстр. №4756, н.д. Ю.Кармазін, О.Боднар, О.Ляшко).

3. Про проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: “Реформування законодавства України про місцеві вибори в інтересах територіальних громад” (17 березня 2010 року) (реєстр. №6092, н.д. О.Білозір, друге читання).

4. Про проект Закону про внесення змін до Конституції України (щодо строків повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів) (реєстр. №4177, н.д. І.Кириленко, С.Подгорний, О.Боднар, М.Трайдук).

5. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування) (реєстр. №5042, н.д. В.Писаренко).

6. Про проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України “Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків”  (реєстр. №4748, н.д. О.Єфремов, С.Сас, В.Камчатний).

7. Про інформацію Рахункової палати України щодо результатів аудиту ефективності використання коштів Стабілізаційного фонду, передбачених для виконання функцій столиці.

8. Про проведення круглого столу для презентації Виборчого кодексу України (реєстр. №4234-1).

9. Про ситуацію, що склалася в с. Княжичі Броварського району Київської області.

 

УХВАЛИЛИ:

1.Затвердити порядок денний засідання Комітету за основу та в цілому.

ГОЛОСУВАЛИ:За” - одноголосно.

 

Рішення прийнято.

 

1. 

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету О.Боднар про проект Постанови про звільнення Міністра освіти і науки України Табачника Д.В. реєстр. №6183, н.д. В.Кириленко)

Доповідач поінформувала присутніх, що на виконання доручення Голови Верховної Ради України В.Литвина підкомітет з питань органів виконавчої влади розглянув на своєму засіданні проект Постанови Верховної Ради України про звільнення Міністра освіти і науки України Табачника Д.В. (реєстр. №6183). Суб’єкт права законодавчої ініціативи пропонує Верховній Раді України звільнити Табачника Дмитра Володимировича з посади Міністра освіти і науки України та відзначає при цьому, що прийняття Постанови дозволить забезпечити реалізацію конституційних повноважень Верховної Ради України щодо звільнення членів Кабінету Міністрів України.

Перший заступник Голови Комітету зазначила, що обгрунтовуючи необхідність подання проекту Постанови, народний депутат України В.Кириленко надає оцінку окремим заявам Д.Табачника та вважає, серед іншого, що його перебування на посаді міністра може завдати істотної шкоди розвитку освіти й науки.

Підкомітет констатує, що внесення народним депутатом України проекту Постанови щодо звільнення члена Кабінету Міністрів України відповідає вимогам пункту 12 частини першої статті 85, частини першої статті 93 Конституції України, пункту 3 частини другої статті 18 Закону України “Про Кабінет Міністрів України”.

О.Боднар запропонувала проект рішення Комітету з цього питання, підготовлений підкомітетом з питань органів виконавчої влади.   

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

У ході обговорення питання члени Комітету відзначили той факт, що призначення Д.Табачника Міністром освіти і науки України відбулося з порушенням Регламенту Верховної Ради України, без обговорення в Комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування та в Комітеті з питань науки і освіти, та запропонували звернути увагу Голови Верховної Ради України на необхідність дотримання Конституції та законів України, забезпечення прав народних депутатів України у разі підготовки і розгляду питань щодо посадових осіб, призначення або звільнення яких належить до повноважень Верховної Ради України.

О.Боднар надала доручення секретаріату Комітету підготувати відповідний проект листа на адресу Голови Верховної Ради України В.Литвина.

СЛУХАЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України підтримати звільнення Табачника Дмитра Володимировича з посади Міністра освіти і науки України, прийнявши проект Постанови Верховної Ради України про звільнення Міністра освіти і науки України Табачника Д.В. (реєстр. №6183 від 12.03.2010 р.), внесений народним депутатом України В.Кириленком.

2. Доручити виступити зі співдоповіддю на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання Першому заступнику Голови Комітету, народному депутату України О.Боднар.

ГОЛОСУВАЛИ:За” – 5 народних депутатів України, “Утрималися” – 3 народних депутати України (А.Матвієнко, О.Черноморов, В.Сінченко).

 

Рішення прийнято.

 

2.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету О.Бондар про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо державної служби) (реєстр. №4756, н.д. Ю.Кармазін, О.Боднар, О.Ляшко).

Доповідач поінформувала присутніх про те, що підкомітет з питань органів виконавчої влади розглянув на своєму засіданні законопроект з реєстр. № 4756, яким пропонується:

- внести зміни до статті 9 Закону України “Про державну службу” з метою доповнення переліку посадових осіб державних органів, правовий статус яких регулюється Конституцією України, зазначеним законом та спеціальними законами;

- шляхом внесення змін до Закону України “Про Національний банк України” встановити вимогу щодо розміщення в офіційному виданні зазначеного органу Головою Національного банку України та заступниками Голови Правління Національного банку України відомостей про доходи, цінні папери, нерухоме та цінне рухоме майно і вклади в банках;

- у Законі України “Про Національний банк України” розширити перелік підстав припинення повноважень Голови Національного банку України та встановити додаткові вимоги щодо несумісності посад Голови та членів Правління Національного банку України.

Доповідач зазначила, що стаття 9 Закону України “Про державну службу”, до якої пропонуються зміни у даному законопроекті, потребує суттєвих системних змін, проте їх варто передбачити при опрацюванні нової редакції зазначеного Закону, спрямованої на створення чіткої законодавчої бази та організації державної служби, гармонізацію цього законодавчого акту з Конституцією України та приведення інституту державної служби у відповідність до європейських норм.

О.Боднар поінформувала присутніх про те, що у Верховній Раді України зареєстрований законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Національного банку України з реєстр. №4787-1 від 17.07.2009 р., внесений народними депутатами України Ю.Кармазіним, О.Стешенком, Ю.Прокопчуком, в якому передбачається врегулювання аналогічного кола питань. Разом із цим вона зазначила, що за наявною інформацією внесений законопроект не підтримується фахівцями Центрального апарату  Національного банку України через його суперечність Конституції України та міжнародним зобов’язанням нашої держави.

Перший заступник Голови Комітету ознайомила членів Комітету з висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, в якому управління висловило значну кількість зауважень як змістовного, так і редакційного характеру і вважає, що законопроект потребує доопрацювання.

О.Боднар запропонувала проект рішення Комітету з цього питання, підготовлений підкомітетом з питань органів виконавчої влади, в якому підкомітет вважає за доцільне повернути законопроекти з реєстр. №4756 та реєстр. №4787-1 на доопрацювання суб’єктам права законодавчої ініціативи.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до пункту 3 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, затвердженому Законом України від 10.02.2010 р.      № 1861-VІ, рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо державної служби) (реєстр. № 4756 від 02.07.2009 р.), внесений народними депутатами України Ю.Кармазіним, О.Боднар та О.Ляшком, за результатами розгляду у першому читанні повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання з урахуванням висловлених зауважень.

2. Визначити співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, Першого заступника Голови Комітету О.Боднар.

ГОЛОСУВАЛИ:За” – одноголосно.

 

Рішення прийнято.

 

3.

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.Подгорного про проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: “Реформування законодавства України про місцеві вибори в інтересах територіальних громад” (17 березня 2010 року) (реєстр. №6092, н.д. О.Білозір, друге читання).

Доповідач поінформував присутніх про підготовлений до другого читання проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: “Реформування законодавства України про місцеві вибори в інтересах територіальних громад” (17 березня 2010 року) (реєстр. № 6092) та пропозиції суб’єктів права законодавчої ініціативи до нього.

С.Подгорний запропонував проект рішення Комітету з цього питання, підготовлений підкомітетом з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян.   

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України, О.Білозір.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: "Реформування законодавства України про місцеві вибори в інтересах територіальних громад" (17 березня 2010 року) (реєстр. № 6092) при розгляді в другому читанні прийняти в другому читанні та в цілому (порівняльна таблиця додається).

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Подгорному С.П.

ГОЛОСУВАЛИ:За” – одноголосно.

 

Рішення прийнято.

 

 

 

4.

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.Подгорного про проект Закону про внесення змін до Конституції України (щодо строків повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів) (реєстр. №4177, н.д. І.Кириленко, С.Подгорний, О.Боднар, М.Трайдук).

Доповідач поінформував присутніх про результати розгляду на засіданні підкомітету законопроекту з реєстр. №4177. Він зазначив, що даним законопроектом пропонується внести зміни до частини першої статті 136, частин першої та другої статті 141 Конституції України та встановити, що строк повноважень депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, обраних на чергових виборах, становить п’ять років, а також передбачити, щоб дія зазначених положень Конституції України в запропонованій ним редакції поширювалась на депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, сільських, селищних, міських, районних у місті (у разі їх створення), районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів, обраних на чергових виборах 26 березня 2006 року. Законопроектом пропонується також встановити, що повноваження сільських, селищних, міських, районних у місті (у разі їх створення), районних, обласних рад, депутати яких обрані на чергових виборах 26 березня 2006 року, а також на позачергових, перших, повторних та проміжних виборах у період від березня 2006 року до дня проведення чергових виборів 27 березня 2011 року, припиняються в день відкриття першої сесії відповідної ради, обраної на чергових виборах 27 березня 2011 року, крім випадків дострокового припинення їх повноважень відповідно до закону.

С.Подгорний запропонував проект рішення Комітету з цього питання, підготовлений підкомітетом з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

УХВАЛИЛИ:

1. Вважати за доцільне за результатами обговорення Верховною Радою України питання про включення законопроекту про внесення змін до Конституції України до порядку денного сесії Верховної Ради та про порядок продовження роботи над ним прийняти відповідно до пункту 2 частини п’ятої статті 146 Регламенту Верховної Ради України рішення про включення законопроекту до порядку денного шостої сесії Верховної Ради та одночасне звернення до Конституційного Суду України про надання Конституційним Судом України висновку щодо відповідності законопроекту вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

2. Поінформувати про це рішення Комітет Верховної Ради України з питань правової політики, який визначено головним з підготовки зазначеного законопроекту.

ГОЛОСУВАЛИ:За” – 5 народних депутатів України, “Утрималися” – 3 народних депутати України (Ю.Ключковський, О.Черноморов, А.Матвієнко)

 

Рішення прийнято.

 

5.

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань місцевого самоврядування М.Трайдука про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування) (реєстр. №5042, н.д. В.Писаренко).

Доповідач зазначив, що підкомітет з питань місцевого самоврядування розглянув на своєму засіданні законопроект з реєстр. №5042, який спрямований на врегулювання питань надання нотаріальних послуг посадовими особами органів місцевого самоврядування. Законодавча ініціатива сприятиме доступу громадян до нотаріальних послуг у населених пунктах, де відсутні державні нотаріальні контори.

М.Трайдук ознайомив членів Комітету з висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, відповідно до якого пропонується за результатами розгляду у першому читанні прийняти даний законопроект за основу та запропонував проект рішення Комітету, підготовлений підкомітетом з питань місцевого самоврядування.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

О.Боднар не погодилася з аргументацією, наведеною у висновках Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України та підкомітету і зазначила, що даний законопроект необхідно повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

УХВАЛИЛИ:

1. Вважати за доцільне запропонувати Комітету з питань правової політики, визначеного головним з опрацювання законопроекту, внести пропозицію Верховній Раді України – проект Закону України про внесення змін до деяких законів України (щодо вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування) (реєстр. № 5042) при розгляді в першому читанні  прийняти за основу.

2. Направити цей висновок до Комітету з питань правової політики.

ГОЛОСУВАЛИ:За” – 6 народних депутатів України, “Проти” – 1 народний депутат України (О.Боднар), “Не брав участі в голосуванні” – 1 народний депутат України (О.Черноморов).

 

Рішення прийнято.

 

6.

СЛУХАЛИ: інформацію заступника Голови Комітету В.Сінченка про проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України “Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків” (реєстр. №4748, н.д. О.Єфремов, С.Сас, В.Камчатний)

Доповідач поінформував, що підкомітет з питань місцевих бюджетів та комунальної власності розглянув законопроект з реєстр. №4748, яким пропонується внести доповнення до статті 1 Закону України “Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків”, виключивши зі сфери дії цього Закону гуртожитки, що належать до державного майна, яке забезпечує діяльність Президента України і Верховної Ради України.

В.Сінченко поінформував членів Комітету про висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України щодо законопроекту з реєстр. №4748, відповідно до якого даний законопроект за наслідками розгляду в першому читанні пропонується відхилити та ознайомив присутніх із підготовленим у підкомітеті з питань місцевих бюджетів та комунальної власності проектом рішення Комітету з цього питання.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

Члени Комітету не підтримали законодавчу ініціативу, вказуючи на те, що позбавлення мешканців гуртожитків можливості реалізувати своє конституційне право на житло не узгоджується з вимогами частини третьої статті 22 і частин першої та другої статті 24 Конституції України.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Вважати за доцільне запропонувати Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, визначеного головним з опрацювання законопроекту, внести пропозицію Верховній Раді України - проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" (реєстр. № 4748), поданий О.Єфремовим, С.Сасом, В.Камчатним, при розгляді в першому читанні  відхилити.

2. Направити цей висновок до Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.

ГОЛОСУВАЛИ:За” – 7 народних депутатів України, “Утримався” – 1 народний депутат України (С.Подгорний).

 

Рішення прийнято.

 

7.

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань місцевих бюджетів та комунальної власності В.Павленко про інформацію Рахункової палати України щодо результатів аудиту ефективності використання коштів Стабілізаційного фонду, передбачених для виконання функцій столиці.

В.Павленко ознайомив присутніх з основними висновками Рахункової палати за результатами проведеного аудиту та проектом рішення Комітету з цього питання, підготовленого підкомітетом  з питань місцевих бюджетів та комунальної власності.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України, П.Миколенко, О.Хлопіна-Квіч.

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Рахункової палати щодо результатів аудиту ефективності використання коштів Стабілізаційного фонду, передбачених для виконання функцій столиці у 2009 році, взяти до відома.

2.Підтримати пропозицію Рахункової палати щодо доцільності фінансового забезпечення столичних функцій, що здійснюються органами місцевого самоврядування м. Києва, у вигляді окремого виду субвенції з Державного бюджету України та її віднесення до захищених статей видатків.

3. Рекомендувати Кабінету Міністрів України за участі Київської міської державної адміністрації розглянути питання щодо розмежування у місті Києві столичних функцій та функцій із забезпечення життєдіяльності міської громади.  

 4. Направити це рішення до Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України та Комітету Верховної Ради України з питань бюджету для врахування при підготовці та опрацюванні проекту Закону України “Про Державний бюджет України на 2010 рік”.

ГОЛОСУВАЛИ:За” – одноголосно.

 

Рішення прийнято.

 

8.

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Комітету Ю.Ключковського про проведення круглого столу для презентації Виборчого кодексу України (реєстр. №4234-1).

Доповідач поінформував присутніх про результати роботи Робочої з підготовки проекту Виборчого кодексу України, створеної відповідно до розпорядження Голови Верховної Ради України та основні положення напрацьованого документу. Він запропонував провести 28 квітня 2010 року круглий стіл “Проект Виборчого кодексу України” з метою презентації даного проекту, залучивши до участі в його роботі народних депутатів України, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, міжнародних і громадських організацій, науковців, експертів.

Пропозицію підтримано.

 

9.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.Подгорного про ситуацію, що склалася в с. Княжичі Броварського району Київської області.

Доповідач зазначив, що на адресу Комітету надходить інформація від мешканців села Княжичі Броварського району Київської області, депутатів Княжицької сільської та Броварської районної рад щодо окремих аспектів перебування на посаді Княжицького сільського голови Касьян Ольги Іванівни, пов’язаних із порушенням проти неї кримінальної справи та наступним судовим рішенням з цього приводу.

С.Подгорний запропонував створити Робочу групу Комітету для вивчення ситуації, що склалася в с. Княжичі Броварського району Київської області у складі:

Подгорний С.П., народний депутат України, голова підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян – керівник Робочої групи;

– Сінченко В.М., народний депутат України, заступник Голови Комітету – член Робочої групи;

Бережницький Я.В., головний консультант секретаріату Комітету –член Робочої групи;

Дмитрук Л.В., головний консультант секретаріату Комітету – член Робочої групи.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

 

Пропозицію підтримано.

 

 

 

 

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                        О. БОДНАР

 

 

За секретаря Комітету                                                В.СІНЧЕНКО

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО,

ЯКІ РОЗГЛЯНУЛИ НА ЗАСІДАННІ КОМІТЕТУ

17.03.2010 року

1. Про проект Постанови про звільнення Міністра освіти і науки України Табачника Д.В. (реєстр. №6183, н.д. В.Кириленко).

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо державної служби) (реєстр. №4756, н.д. Ю.Кармазін, О.Боднар, О.Ляшко).

3. Про проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: “Реформування законодавства України про місцеві вибори в інтересах територіальних громад” (17 березня 2010 року) (реєстр. №6092, н.д. О.Білозір, друге читання).

4. Про проект Закону про внесення змін до Конституції України (щодо строків повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів) (реєстр. №4177, н.д. І.Кириленко, С.Подгорний, О.Боднар, М.Трайдук).

5. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування) (реєстр. №5042, н.д. В.Писаренко).

6. Про проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України “Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків”  (реєстр. №4748, н.д. О.Єфремов, С.Сас, В.Камчатний).

7. Про інформацію Рахункової палати України щодо результатів аудиту ефективності використання коштів Стабілізаційного фонду, передбачених для виконання функцій столиці.

8. Про проведення круглого столу для презентації Виборчого кодексу України (реєстр. №4234-1).

9. Про ситуацію, що склалася в с. Княжичі Броварського району Київської області.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“6 сесія 6 скликання ”

19 грудня 2014 14:35
19 грудня 2014 14:34
19 грудня 2014 14:31
19 грудня 2014 14:29
19 грудня 2014 14:14
27 листопада 2013 16:17
27 листопада 2013 16:16
27 листопада 2013 16:15
27 листопада 2013 16:12
27 листопада 2013 16:08